Verschillende soorten muurschilderingen

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker verschijnen, mooie muurschilderingen. Van reclame of kunstwerken op hoge gebouwen in de binnenstad, naar een klein schilderwerk op de muur om het interieur wat levendiger te maken. Wat houd zo’n muurschildering nou in en hoe worden ze gemaakt? Lees alles en meer hierover in dit artikel.

Muurschilderingen binnen het huis

Om het interieur van je huis een beetje op te fleuren kun je denken aan een mooie muurschildering voor binnen in je huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een prachtige landschapschildering op de muren van de slaapkamer, tot schattige stripachtige figuren op de muren van een babykamertje. Je kunt het zelf zo gek en absurd mogelijk niet bedenken, er is altijd wel een schilder in de buurt die het werkelijkheid kan maken. Het komt weleens voor dat je bij het maken van een muurschildering op hoogte moet werken. Het is hierbij wel belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Je kunt ervoor kiezen om een steiger te kopen.

Muurschilderingen buiten het huis

Wil je liever een muurschildering buiten je huis, dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan een landschapschildering met een waterval achter je vijver. Hierdoor kun je de illusie wekken dat de tuin groter is. Waar je ook aan kan denken is een muur met verschillende kleuren, dit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan abstracte vormen die samen een geheel vormen op je buitenmuur. Het kunnen ook geometrische vormen zijn, die in elkaar overlopen en als het ware met elkaars kleur spelen. Let er wel op dat dit snel te druk over kan komen, dus zorg ervoor dat je een kunstenaar of muurschilder hebt die goed weet wat hij of zij doet.

Muurschilderingen op gebouwen

In de straten van wereldsteden zie je steeds vaker prachtige muurschilderingen op hoge gebouwen staan. De architecten van deze gebouwen hebben dan een kunstenaar ingehuurd om hun gebouw om te toveren tot een prachtig kunstwerk. Hier komen dan ook nog verschillende materiaalkosten bij kijken. Bij hogere gebouwen heb je bijvoorbeeld een rolsteiger nodig om tot de gewenste hoogte te kunnen komen. Het is dan ook een flinke inverstering, maar het is de investering zeker waard. Het levert namelijk prachtige foto’s op en het gebouw wordt bekend door zijn mooie schilderwerk.

Gebruik deze tips bij het vinden van de beste woning voor jou

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwbouw nieuws in Drenthe doe je er verstandig aan om naast de landelijke nieuwsberichten ook met name te kijken naar de berichten die vanuit de provincie zelf worden gedaan. Dit omdat er vanuit de provincie zelf waarschijnlijk een scherper berichtgeving plaatsvindt die meer aansluit bij de betrokkenheid van een plaatselijke krant. Zo vind je in een nationale krant berichten van over de hele wereld en het hele land en wordt er in kleine kopjes aandacht besteed aan lokale gebeurtenissen. In de lokale krant draait het juist om de lokale gebeurtenissen en zo is het ook met de huizenmarkt.

Wanneer je op de hoogte wenst te blijven van het nieuwbouw nieuws in de provincie Drenthe, dient je focus volledig te zijn op deze provincie en niet zozeer op de woningmarkt op landelijk niveau. Hieronder volgen een aantal tips, die je kan inzetten om voor jou de beste woning te vinden.

Tip 1: Wees er tijdig bij

Dit klinkt als een schot voor open doel, maar wanneer je niet tijdig weet wat er speelt, kan je ook niet meedingen in de race. Dus probeer je tijdig in te lezen en op de hoogte te zijn van mogelijke nieuwbouwprojecten. Ook als er lokaal geopereerd wordt, wil dat nog niet betekenen dat er op Randstad niveau op geanticipeerd wordt.

Tip 2: Lees nieuwsbrieven

Soms kun je mailbox overspoeld raken door de wekelijkse nieuwsbrieven die je allemaal binnenkrijgt, of het nu gaat om aanbiedingen voor je favoriete kledingmerk of je woonwensen. Het kan allemaal wat veel zijn, waardoor je er geen zicht meer op hebt en eigenlijk de nieuwsfeiten maar half tot je neemt. Wanneer je mee wilt dingen in een nieuwbouwproject in Drenthe, lees dan deze nieuwsbrieven wel nauwkeurig. Er kunnen belangrijke data en mogelijkheden in genoemd worden om jou dichterbij je droomhuis te krijgen.

Tip 3: Ga naar informatiebijeenkomsten

Naast de digitale informatieverstrekkingen is het goed om je ook live in te laten lichten door de verschillende informatiebijeenkomsten. De nieuwbouwprojecten in de regio van Drenthe organiseren voor hun potentiële afnemers altijd middagen of avonden zodat ze directe interactie kunnen hebben met de ontwikkelaars. Wanneer jij een van die potentiële afnemers bent, maak dan zeker van deze mogelijkheid gebruikt om vragen beantwoord te krijgen en meer inzicht in het project van dichtbij te ondervinden.

Zo personaliseer je de meubelstickers

Personalisatie meubelstickers

Altijd al de woning willen personaliseren? Je kan er voor kiezen om te verven, maar dit is behoorlijk tijdrovend. Een goedkope en snelle optie om je kamer op te knappen is om je interieur te beplakken met meubelstickers. In dit artikel lees je hoe je meubelstickers personaliseert, welke materialen goed zijn en hoe je een goede meubelsticker uitkiest.

Een op maat gemaakte meubelstickers

Hoe creëer je eigenlijk een op maat gemaakte meubelsticker? Op verschillende websites die muurstickers aanbieden heb je de mogelijkheid om zelf je meubelstickers te ontwerpen. Zo bepaal jij de kleur, de maat en op welke meubel de sticker moet komen. Veel websites hanteren een ‘niet goed = geld terug’-principe. Wanneer je dus uiteindelijk toch niet tevreden bent met je meubelsticker krijg je je geld terug.

Van welk materiaal moet een meubelsticker zijn?

Voor meubelstickers heb je zowel vinyl als textiel meubelstickers. Vinyl is laag in prijs. Verder is vinyl een materiaal waarbij op maat gemaakte ontwerpen mogelijk zijn. Zo bepaal je ook de kijkrichting van de stickers en het pallet aan kleuren.

Textiel is een flexibel materiaal. Mocht de meubelsticker na een keer plakken niet helemaal lekker zitten kan je het met dit materiaal gemakkelijk herpositioneren. Zo is de kans op scheuren behoorlijk klein!

Hoe kies je de geschikte meubelsticker?

Allereerst is het slim om de ondergrond vooraf vrij te maken van vuil en oneffenheden. Maak de ondergrond dus goed schoon. Schuur de ondergrond desnoods.

Vervolgens is het slim om de maten van je meubel vooraf op te meten. Kijk daarom goed op internet of de afmetingen goed kloppen. Mocht je per se een bepaalde meubelsticker willen, dan is het raadzaam om contact op te nemen.

Mocht je tot slot niet weten of je meubel wel geschikt is voor de stickers is het verstandig om contact op te nemen en een proefstukje op te laten sturen. Zo komt het vast en zeker goed!

Gezinsuitbreiding? Let hierop bij het verbouwen van je huis

Ben je van plan om je huis te gaan verbouwen in verband met gezinsuitbreiding? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Helemaal wanneer je de verbouwing binnen budget wilt doen. Het is vaak moeilijk om binnen budget de woning te verbouwen. Er zijn veel keuzes om te maken en overal kan er vertraging ontstaan. Het is natuurlijk goed om niet meer geld uit te geven dan je hebt of hebt geleend. Daarnaast wil je natuurlijk niet te lang in een rommeltje zitten door de verbouwing. 

Wat zijn de kosten? 

Er zijn verschillende soorten verbouwingen die je kunt doen in een huis. Bij gezinsuitbreiding gaat het vaak om een extra kamer of het veranderen naar een kinderkamer. Het budget is vaak bepalend hoe uitvoerig alles gedaan wordt. Naast de kosten van de verbouwing zelf moet men ook denken aan het babybed, de commode en ook de Salta trampoline als er voldoende ruimte is. Het is goed om dit niet te vergeten. Een dakkapel voor meer ruimte is natuurlijk ook een slimme set of een uitbouw van de woning. 

Geld lenen van de bank

Als er geld geleend wordt van de bank is het goed om te kijken of een hypotheek een slimme set is. Daarnaast is het prettig om te weten wat de kosten zijn van het hypotheekadvies en de rente die betaald moet worden. Eigenlijk gaat het om de netto maandlasten van de verhoging van de hypotheek. De hypotheekrente is immers fiscaal aftrekbaar als het gaat om de eigen woning. Soms is het trouwens beter om een lening te nemen. Bij een persoonlijke lening is de rente fiscaal aftrekbaar (bij een doorlopend krediet niet). Het voorkomt de kosten van de hypotheekadviseur, de notaris en ook van een taxatie. Wanneer er voldoende spaargeld is, is dit natuurlijk niet nodig. 

Huis (ver)bouwen voor een mindervalide. Let hier op!

Het is voor iedereen een uitdaging om een huis te kopen. Wanneer iemand een lichamelijke beperking heeft wordt het vaak nog moeilijker. Helemaal om een woning te vinden in de eigen prijsklasse. Het bouwen van een huis is een optie. Het duurt natuurlijk wel even om de woning te bouwen. Er moeten bouwtekeningen gemaakt worden en een vergunning aangevraagd worden. Een optie is om in plaats van te gaan bouwen een huis te verbouwen. Het is dan mogelijk om het huis aan te passen naar de wensen van de minder valide persoon. 

Waarop moet men letten? 

Het is belangrijk om een tuin op het zuiden te kopen. Kies voor een huis in een levendige buurt met voldoende vierkante meters. Het is ook goed om een huis te kopen wat mogelijk al is aangepast voor een mindervalide persoon. Alle drempels zijn dan al weg en mogelijk is er zelfs al een traplift. Het is ook mogelijk om de traplift in te bouwen. Deze website toont de prijzen van een traplift. Een traplift is snel in te bouwen. Let er ook op dat de deuren breed genoeg zijn voor een rollator of een rolstoel. In de douche of badkamer moet dit ook het geval zijn. Kijk of er beugels zijn om te gebruiken. Een inloopdouche met zitje is ook prettig. Daarnaast is een verlaagd toilet ook prettig en fijn. 

De juiste aanpassingen

We hebben al een aantal punten opgesomd waar men op moet letten bij het kopen van een verbouwde woning voor mindervaliden. Wanneer je zelf gaat verbouwen is het belangrijk om vooraf duidelijkheid te hebben over de totale prijs. KIes een betrouwbare aannemer welke bekend is met het aanpassen van woningen voor mindervaliden. Alleen dan kan de verbouwing een succes worden. Een woning waar lang in geleefd kan worden.