Zo ruim je tuinkussens op

Een lounge set in je tuin is heerlijk, zeker op de warme dagen. Met een overkapping voor de zon en een verwarmingselement heb je de ideale plek voor zowel winter als zomer. Alleen hebben veel mensen een probleem met de matraskussens. Want hoe lekker het ook is op mooie dagen, soms wil je niet buiten zitten. En dan kan het best lastig zijn om de kussens netjes weg te stoppen. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen waardoor je je kussens netjes uit het zicht kan opbergen!

In de tuin set

De makkelijkste oplossing voor het opbergen van je tuinkussens is toch om ze op te bergen in je tuinmeubels. Dus, als je de mogelijkheid hebt, kies vooraf verstandig uit welke meubels je in huis haalt. In veel gevallen kun je ze namelijk gewoon in het zit vak opbergen. Ideaal want zo zijn ze altijd bij de hand, maar uit het zicht als je dit wil. 

Droog opbergen

Of je de kussens nou in je meubel set verstopt of in een schuurtje, het is altijd belangrijk om ze op te bergen op een droge plek. Het is heel zonde als je ze op een plek opbergt waar vocht bijkomt. Ze kunnen dan namelijk makkelijk gaan schimmelen, en dan moet je ze wegdoen. Daarnaast heb je een ander risico als je ze niet in een afgesloten ruimte stopt. Ongedierte weet helaas ook vaak de weg te vinden naar kussens en andere spullen die niet goed opgeborgen zijn. Onder meer muizen hebben wel eens de neiging om door kussens heen te bijten, echt heel zonde dus. Een afgesloten ruimte waar geen vocht en dieren bij kunnen komen is daarom het meest gewenst.

Schoonmaken

Heb je nou toch viezigheid op je kussens omdat je ze buiten hebt laten liggen? Dan kun je ze gelukkig ook nog schoonmaken. De grootste vuiligheid haal je er gemakkelijk af met een bezem of doekje. Maar daarnaast kan je in de meeste gevallen je tuinbankkussens ook gewoon in de was doen. Doe dit op een wasprogramma dat aangegeven staat op het was label van je kussens. Vaak is dit 30 graden, bij twijfel kan je beter kouder wassen. De lakens moet je daarna, net als je andere was, goed laten drogen voordat je ze weer om de kussens doet.