3 tips voor het kopen van een tweede woning in het buitenland

Heb je altijd al gedroomd van een tweede woning in Spanje of in Griekenland? Als je deze droom wilt laten vervullen, zul je rekening moeten houden met een aantal belangrijke aspecten. De financiering van het huis is het allerbelangrijkst, maar ook de locatie weegt zwaar mee. Voordat je echt gaat investeren in een tweede woning is het belangrijk om te kijken naar wat je zelf wilt en wat er allemaal mogelijk is in het buitenland. 

De financiering

Een tweede woning in het buitenland is een droom van velen. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, moet er goed nagedacht worden over de financiering. Het is namelijk niet niks om nog een huis te betalen. Er gelden in Nederland een aantal regels wat betreft de hypotheek van een tweede woning. Er zijn geen hypotheekinstellingen die de aankoop volledig willen financieren; er moet altijd een deel uit eigen zak komen. In elk land zijn er weer andere regels. Lees je van tevoren goed in en zoek informatie over de hypotheek van je tweede huis. 

De locatie van de tweede woning

Naast de financiering is ook de locatie van de tweede woning belangrijk. De locatie is namelijk bepalend voor de waarde van de woning. Wil je graag in een drukke stad wonen? Of houd je toch meer van de rust? Dit zijn aspecten waar je rekening mee moet houden bij je zoektocht naar je tweede droomhuis. Laat je altijd goed informeren over de specifieke regels van een land of regio. Deze kunnen namelijk heel anders zijn dan in Nederland. Ga bijvoorbeeld in zee met een lokale makelaar en deze zal je alles vertellen wat je wilt weten. 

Eerst een appartement huren

Weet je nog niet helemaal zeker of je de knoop moet doorhakken? Het kopen van een tweede huis is een hele investering en we snappen heel goed dat je hier nog wat extra over na moet denken. Loop je een beetje vast en weet je nu echt niet welke keuze je moet maken? Huur dan eerst eens een appartement in jouw droomstad. Zo ervaar je hoe het is om een appartement in het buitenland te hebben en of de locatie je bevalt. Er staan bijvoorbeeld genoeg leuke appartementen te huur in Valencia of andere bruisende Spaanse steden.