Tadelakt: natuurlijk pleisterwerk voor badkamers

Tadelakt is pleistermateriaal of stuc op basis van kalk die uitermate geschikt is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en wc’s omdat het waterdicht is. Toch is deze manier van afwerking nog niet zo bekend. Dat is jammer, want het natuurlijke materiaal biedt vele voordelen en ziet er prachtig uit.

Wat is tadelakt?

Het materiaal tadelakt komt van oorsprong uit Marokko waar de berbers het gebruikte om de wanden van hun badhuizen mee af te werken. Het polijsten van de wanden na het aanbrengen gebeurt vaak op traditionele wijze waarnaar de wanden in worden gesmeerd met olijfoliezeep om de afwerking zijn waterdichte eigenschap te geven.
Tadelakt ziet er warm uit en is onderscheidend door de unieke tekening in de stuc die iets weg heeft van de tekening in een marmeren steen. In de grijze tint wordt het vaak vergeleken met Betoncire. Het materiaal is behalve dat het waterdicht is ook zeer slijtvast.

Wat is er mogelijk?

Tadelakt heeft een rijke uitstraling en kan in diverse zachte kleuren worden geleverd door het toevoegen van speciale kleurpigmenten. Niet iedereen kan tadelakt aanbrengen. Het vereist een zeer kundige specialist met ervaring om de tadelakt op de juiste manier tot zijn recht te laten komen.
Tadelakt is zeer geschikt voor badkamers, keukens en wc’s door de waterdichte eigenschappen van de afwerking. Het materiaal wordt door veel mensen gekozen die hun ruimtes een Zuid-Europees of Afrikaans karakter willen geven. Het kan ook gebruikt worden als ombouw voor baden en wastafels.

Tadelakt aan laten brengen door specialist

De traditionele wijze van aanbrengen maakt het een arbeidsintensieve en lastige klus die niet voor iedereen is weggelegd. Bekijk daarom voordat u een specialist in de armen neemt naar zijn portfolio om er zeker van te zijn dat hij of zij kwaliteit kan bieden.
Wilt u meer weten over dit prachtige natuurlijke materiaal of het eens met uw eigen ogen bekijken? Bezoek dan de showroom van CMI in Volendam. Lees u alvast in over tadelakt op hun website: www.cmnt.nl.