Verbouwen in je nieuwe woning? Bekijk deze tips

Verhuizen in Amsterdam

Gaat u verhuizen naar Amsterdam? Ontdek wat de beste mogelijkheden zijn voor u. Het is geen gemakkelijke klus om al het meubilair mee te nemen naar onze hoofdstad. Regel daarom vandaag nog een verhuisbedrijf die u komt helpen zodat u er op een eenvoudige manier doorheen komt. Ook als u gaat verbouwen kan dit bedrijf u helpen. Laat uw meubilair weghalen of komen door dit bedrijf.

Voorkom schade

Zeker in de wat smallere huizen, zie je dat er nog wel eens iets sneuvelt. Door de verbouwing moet u met spullen tillen en kunt u niet veel zien. Zorg ervoor dat alles wat u niet nodig heeft in een hoek is geplaatst. Maak het looppad vrij en zo kunt u zonder schade aan te brengen, uw meubels neerzetten.

Soms is er simpelweg geen ruimte om de spullen via de trap omhoog te brengen. Gelukkig zijn wij hier in Nederland slim genoeg voor. Bij vele huizen in Amsterdam is het mogelijk om via de voorkant iets op de 3e of 4e verdieping naar binnen te brengen. Vroeger was dit om alle grondstoffen op te slaan op de zolder. Nu is het ideaal om via hetzelfde mechanisme meubilair of andere dingen boven te brengen.

Afplakken

Wilt u met de verbouwing gaan verven? Let dan op de volgende punten. Zorg ervoor dat u niet kunt uitschieten. Eigenlijk is dit bijna niet mogelijk. Plak daarom de stukken af waar de verf niet moet komen. Dit hoeft natuurlijk niet in heel de kamer. Dit moet alleen om de stukken waarop u zou kunnen uitschieten.

Naast het afplakken van bepaalde stukken is het ook handig om even een zeil over de vloer te leggen. Verf kan soms wat spetters afgeven en het zou zonde zijn wanneer dit op uw vloer terecht komt. Het is overigens wel het meest praktisch om pas als laatste te gaan verven bij uw verbouwing. Mocht u met verhuizen een keer een muur raken, kunt u het weer op nieuw in de verf zetten.

Zelf verhuizen of laten doen?

Vaak kost het meer tijd dan u van tevoren inschat. U kunt niet uw hele huis leegruimen en in een keer alles in de auto doen, daar is uw auto niet groot genoeg voor. Ook door anderen in te schakelen zult u een paar keer heen en weer moeten rijden. Door het verhuisbedrijf te laten komen bespaart u enorm veel tijd in het vervoeren van de meubels. Alles kan in een keer mee en u hoeft zelf niets te tillen.

Ga eens na of u wel een handje extra kunt gebruiken. In de hoofdstad is het ook niet altijd even makkelijk met het vervoeren van iets door een trappenhuis. Door dit te laten doen, bespaart u tijd die u weer kunt besteden aan de verbouwing zelf. Ga bijvoorbeeld verven of de oude vloer eruit halen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Maar om alles zelf te doen, dat is ook wel wat overdreven. Regel daarom wat hulp.

Verbouwen?

Uiteraard is het goed mogelijk om de nieuwe woning te verbouwen. Afhankelijk van wat u wil verbouwen kan het een grote investering zijn. Soms zelfs zo groot dat u dit niet had verwacht. Reken er dus altijd op dat de verbouwing meer gaat kosten dan dat u begroot heeft. Voornamelijk bij oude huizen komen er gebreken voor die u niet van de buitenkant kan zien. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u asbest tegen komt. De kosten voor het verwijderen van asbest variƫren erg. Hierom kunt u maar van het meest grote bedrag uitgaan zodat u niet voor verrassingen komt te staan.