Verschillende soorten muurschilderingen

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker verschijnen, mooie muurschilderingen. Van reclame of kunstwerken op hoge gebouwen in de binnenstad, naar een klein schilderwerk op de muur om het interieur wat levendiger te maken. Wat houd zo’n muurschildering nou in en hoe worden ze gemaakt? Lees alles en meer hierover in dit artikel.

Muurschilderingen binnen het huis

Om het interieur van je huis een beetje op te fleuren kun je denken aan een mooie muurschildering voor binnen in je huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een prachtige landschapschildering op de muren van de slaapkamer, tot schattige stripachtige figuren op de muren van een babykamertje. Je kunt het zelf zo gek en absurd mogelijk niet bedenken, er is altijd wel een schilder in de buurt die het werkelijkheid kan maken. Het komt weleens voor dat je bij het maken van een muurschildering op hoogte moet werken. Het is hierbij wel belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Je kunt ervoor kiezen om een steiger te kopen.

Muurschilderingen buiten het huis

Wil je liever een muurschildering buiten je huis, dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan een landschapschildering met een waterval achter je vijver. Hierdoor kun je de illusie wekken dat de tuin groter is. Waar je ook aan kan denken is een muur met verschillende kleuren, dit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan abstracte vormen die samen een geheel vormen op je buitenmuur. Het kunnen ook geometrische vormen zijn, die in elkaar overlopen en als het ware met elkaars kleur spelen. Let er wel op dat dit snel te druk over kan komen, dus zorg ervoor dat je een kunstenaar of muurschilder hebt die goed weet wat hij of zij doet.

Muurschilderingen op gebouwen

In de straten van wereldsteden zie je steeds vaker prachtige muurschilderingen op hoge gebouwen staan. De architecten van deze gebouwen hebben dan een kunstenaar ingehuurd om hun gebouw om te toveren tot een prachtig kunstwerk. Hier komen dan ook nog verschillende materiaalkosten bij kijken. Bij hogere gebouwen heb je bijvoorbeeld een rolsteiger nodig om tot de gewenste hoogte te kunnen komen. Het is dan ook een flinke inverstering, maar het is de investering zeker waard. Het levert namelijk prachtige foto’s op en het gebouw wordt bekend door zijn mooie schilderwerk.