Zaandam is een perfecte uitwijkmogelijkheid voor Amsterdam

Zaandam wonen

De plaats Zaandam is gelegen op een korte afstand van de stad Amsterdam. Als je op zoek bent naar een mooie plaats om te wonen en liever niet direct in een grote stad wilt wonen, dan is dit een ideale plek om op zoek te gaan. Door de ligging van Zaandam ben je snel in de stad Amsterdam en zijn andere steden in de Randstad zoals Utrecht, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Haarlem ook goed bereikbaar. Zaandam staat bekend om de Zaanse Schans, de ligging aan het water en als populaire plaats voor toeristen.

Op zoek

Ben je op zoek naar een nieuwe plek om te wonen en heb je het voornemen om een huis te kopen, dan is het goed om alle mogelijkheden op papier te zetten. Bedenk in eerste instantie wat de wensen zijn die jij en jouw gezinsleden hebben en onderzoek dan de mogelijkheden die er zijn. Willen jullie bijvoorbeeld dat er scholen in de buurt zijn voor als je kinderen hebt, ben je op zoek naar een plek in de buurt van een sportvereniging of moet de plek waar je wilt wonen de nodige rust bieden? Dat zijn allemaal vragen waar je over na moet denken voordat je de financiële mogelijkheden kunt gaan uitzoeken en echt op zoek kunt naar een woning.

Zaandam

Het voordeel van wonen in Zaandam is dat je in de Randstad woont en toch redelijk bij de drukke steden vandaan bent. Aan de andere kant van de oever van het Noordzeekanaal, waaraan de stad gelegen is, ligt de stad Amsterdam. Door Zaandam zelf loopt de Zaan, een bekende waterweg die vooral vanwege logistieke redenen gezorgd heeft voor de groei van de plaats. De stad is rijk aan historie en cultuur. Voor de liefhebber zijn er musea te vinden en verschillende historische gebouwen. Zaandam is dan ook een prachtige plaats om te wonen.

Wonen in de buurt van Amsterdam

Een groot voordeel van wonen in deze stad, is dat je zeer dicht bij de stad Amsterdam kunt wonen. Zaandam ligt op een afstand van ongeveer 13 kilometer van Amsterdam. Je kunt daar goed met het openbaar vervoer of met eigen vervoer naar toe. Wil je een woning kopen, dan zijn er genoeg mogelijkheden op het gebied van bestaande bouw en kun je ook kiezen voor nieuwbouw Zaandam. Houdt deze site in de gaten als je graag een nieuwe woning wilt laten bouwen in deze mooie plaats.