Een bedrijfsauto kopen of leasen?

NIet alleen in een bouwbedrijf worden bedrijfsauto’s gebruikt. Er zijn veel verschillende bedrijven welke voor een bedrijfsauto kiezen. Het is natuurlijk belangrijk om de materialen, de goederen en het personeel op tijd op de juiste plek te krijgen. Het is slim om te kiezen voor een bedrijfsauto. Het zorgt voor een professionele indruk en daarnaast is het praktisch. Het grootste vraagstuk bij een bedrijfsauto nemen is vaak of men hem moet kopen of leasen. We helpen hier graag bij. We begrijpen dat het een moeilijke keuze kan zijn. 

Leasen van een bedrijfsauto

 

Wanneer je een leaseauto neemt dan zit hier bij een full operational lease ook de autoverzekering en de wegenbelasting bij in. De auto wordt door de leasemaatschappij onderhouden. Eigenlijk is alles goed geregeld. Na het verlopen van het leasecontract moet de auto ingeleverd worden. Financial lease kan een beter alternatief zijn. Ook belastingtechnisch biedt het een aantal voordelen. De autoverzekering en de wegenbelasting plus het onderhoud moet je wel zelf betalen. Het grote voordeel is echter dat na de leaseperiode de auto van het bedrijf is. Er blijft dus een stukje kapitaal achter. Een grote plus. 

De bedrijfsauto kopen

 

Het is ook mogelijk om de bedrijfsauto te kopen. De auto is dan direct van het bedrijf. Hoewel het in de eerste instantie niet interessant kan lijken, omdat je al het geld op tafel moet leggen is dit niet altijd een probleem. Geld kun je namelijk ook lenen. De financial lease optie die we net noemden maakt je ook direct eigenaar van de auto. Het is prettig om natuurlijk het economische eigendom te hebben van de auto. Het zorgt voor een aftrekpost waardoor er minder winstbelasting betaalt hoeft te worden. Het is goed om deze optie te overwegen. Bespreek het eventueel met de boekhouder om vervolgens de beslissing te nemen.