Bespaar geld door over te stappen naar een andere energieleverancier

De kosten van gas en licht zullen het komende jaar duurder worden. Al gauw praat je dan over een bedrag van minstens 50 euro wat je meer moet betalen voor gas en licht. Een forse stijging, die vooral bij veel bedrijven hard aankomt. Energiekosten bij bedrijven stijgen wel met zo’n tien procent, wat zeker voor een groot bedrijf zomaar in de miljoenen kan lopen. Een van de manieren om juist te besparen op de energiekosten is om jaarlijks over te stappen naar de op dat moment goedkoopste energieleverancier, wat mooie welkomstpremies en andere voordelen kan opleveren.
Gemeentelijke belastingen maken energie duurder
Dat gas en licht veel duurder worden heeft te maken met gemeentelijke invloeden. Ook al wil de Vereniging Nederlandse Gemeenten hier niets van weten. Zij beweren namelijk stellig dat kabels en leidingen, die onder de grond liggen, nou eenmaal geld kosten. Gemeenten heffen steeds vaker belasting op stroomkabels, maar ook op waterleidingbuizen die onder hun grondgebied zitten. Dit heet ook wel de precariotaks, die in veel gemeenten stilletjes is ingevoerd. Deze zogenaamde precariobelasting is op de achtergrond ingevoerd en levert per gemeente gemiddeld zo’n 2 miljoen euro extra op.

Energiekosten nemen de komende jaren toe
Een maatregel die veel bedrijven hard zal treffen en zeker voor miljoenen aan extra kostenposten zal opleveren. Tevens stijgt de belasting waarmee windparken en andere duurzame energie worden gefinancierd. Het kabinet wil namelijk steeds meer groene energie opwekken en plaatst daar bijvoorbeeld grote windparken voor. De energiekosten zullen de komende jaren naar verwachting dan ook sterk toenemen.

Stap over naar een nieuwe energieleverancier
Toch is het heel goed mogelijk om op je energiekosten te besparen mits je dit goed uitzoekt. Veel energieleveranciers maken een overstap mogelijk, waarbij je zelf niet iets hoeft te doen. Eenmaal de overstap aangevraagd, dan worden de zaken allemaal verder afgehandeld door je nieuwe energiemaatschappij. Aan het einde van het jaar is het dan ook interessant om over te stappen, gezien veel maatschappijen dan met interessante aanbiedingen komen. Bijvoorbeeld een welkomstpremie of korting op de vaste tarieven. Overstappen van energie loont vaak en kan je elk jaar weer geld opleveren. Kijk dan ook op Overstappen.nl om uit te zoeken bij welke energieleverancier jij het meeste bespaard.