De terugkeer van beton

Beton is terug van weggeweest. Het heeft haar imago van grijs en grauw afgeworpen en een plaats gevonden in de industriële interieurs die tegenwoordig zo in trek zijn. Van betonnen plantenbakken tot betonnen tafelbladen en van betonpleister op de muur tot een betonnen gietvloer, dit materiaal kan op allerlei manieren worden toegepast. De mooiste producten vindt u op Sierbetononline. Lees verder over de veelzijdigheid en de praktische kant van beton.

Beton is veelzijdig

Beton heeft als grote voordeel dat het in allerlei vormen kan worden geproduceerd omdat het in eerste instantie natuurlijk vloeibaar is. Ook kunnen er een groot aantal kleurtinten worden toegevoegd waardoor er veel variatie is. Beton werd al veel toegepast in het produceren van stenen en tegels, dakpannen en raamdorpels, maar nu wordt het ook steeds vaker binnenshuis gebruikt. Beton is namelijk erg sterk en gaat dus lang mee, het is krasbestendig, waterafstotend en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Ideaal dus voor gebruik op de vloeren, in de badkamer en in de keuken.

Beton is praktisch

Door deze eigenschappen is beton ook erg praktisch. U zal niet snel hoeven na te denken over het aanschaffen van een nieuwe vloer, als u iets morst neemt u het simpelweg af met een doekje en het zal niet beschadigen. Hierdoor is beton naast praktisch ook erg hygiënisch en kunt u met een betonvloer het huismijtgehalte aanzienlijk verlagen als iemand in uw huishouden allergisch is. Heeft u een huisdier, dan verwijdert u makkelijk alle haren van de vloer met een bezem.

Relatief goedkoop

Voor veel (niet alle) betonproducten betaalt u meer, maar hier krijgt u een sterk product met een lange levensduur voor terug. Op de lange termijn kost dit dus vaak minder, omdat u niet snel vervanging hoeft te regelen. Weg met het grijze imago van beton; beton is hip, modern en wonderbaarlijk stijlvol.