De voordelen van een nieuwbouw woning

Je wilt gaan verhuizen, maar wat is een slimme keuze? Nieuwbouw of juist een bestaande woning kopen? Aan nieuwbouw zitten verschillende voordelen verbonden. Hier staan er een aantal op een rijtje.

Nieuwbouwwoningen

Als je gaat voor een nieuwbouw huis zit er nog niets in. Geen keuken of badkamer, maar ook geen vloer en ook geen tuin. Een voordeel hieraan is dat je alles naar eigen smaak kan gaan inrichten. Er zijn veel dingen waar je dan over na moet denken, je wilt graag alles nu goed doen zodat je daarna meerdere jaren eigenlijk niets hoeft te veranderen aan je huis. Bij veel nieuwbouwprojecten krijg je 5 jaar garantie. Als er dan binnen die 5 jaar gebreken ontstaan worden die opgelost. 

Vaak zijn nieuwbouwwoningen of nieuwbouw appartementen ook een stuk duurzamer. Alles wordt goed geïsoleerd en er worden ramen met dubbelglas geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er een stuk minder warmte verloren gaat, dat scheelt weer in de stookkosten. In energiekosten is het ook beter, omdat nieuwbouwhuizen standaard worden gebouwd met energielabel A. Ook worden nieuwbouwwoningen veel beter geluidsdicht gemaakt. Zo heb je veel minder geluidsoverlast, dat kan erg fijn zijn met kleine kinderen die veel moeten slapen.

Een huis of appartement?

Hierna heb je nog de volgende keuze: ga je voor een huis of een appartement? Welke keuze voor jou het meest geschikt is, ligt volledig aan wat jouw woonwensen zijn. En met hoeveel je er wilt gaan wonen. Als jij heel graag een tuin wilt is een huis misschien beter voor jou. Maar als jij het fijn vind als alles gelijkvloers is kun je beter naar een appartement gaan. Er is een appartement te koop in Borgloon. Deze appartementen zijn erg licht ingedeeld. Er zijn verschillende opties in hoeveelheid kamers. De ligging ziet er ook erg goed uit.