Handcirkelzaag voor elke zaagklus

Een handcirkelzaag is een handig hulpmiddel als je aan het klussen bent. Maar waarom is een handcirkelzaag in vergelijking tot een normale handzaag zo populair? Nou een handcirkelzaagmachine is natuurlijk veel sneller, omdat deze over een elektromotor beschikt. Daarnaast is een handcirkelzaag uitgerust met een zaagblad, welke op een as is gemonteerd. Door middel van de motor gaat het cirkelzaagblad dus draaien, waardoor er binnen mum van tijd een mooie rechte zaagsnede kan worden gemaakt.

Voordelen van een handcirkelzaag

Handcirkelzagen hebben net als andere cirkelzaagmachines meerdere voordelen voor de klusser. Naast de snelheid maakt deze zaagmachine ook nog eens keurige zaagsneden. Het maakt in dit geval meestal niet uit of erin hout, kunststof of ander licht materiaal wordt gezaagd. Voor metalen als aluminium, ijzer en staal is meestal een ander zaagblad vereist. Toch bestaan er ook universele zaagbladen, welke geschikt zijn voor alle soorten materiaal.

Handcirkelzaag gadgets

Een handcirkelzaag heeft net als ander elektrische gereedschap meerdere gadgets. Denk hierbij aan een geleiderail, laser of stofafzuiging. Met een geleiderail heeft de klusser meer grip/controle over het te zagen materiaal. Daarnaast kunnen er langere zaagsneden worden gemaakt. Een geleiderail is te vergelijken met een liniaal waarlangs je heen kunt zagen. Een laser daarentegen heeft een soortgelijke functie, want hiermee kun je namelijk ook mooie rechte zaagsneden maken. Meestal bestaat een laser uit led-licht en is bevestigt aan de voorzijde van de handcirkelzaag. Met een simpel knopje doe je de laser aan en uit.

De stofafzuiging zorgt ervoor dat je werkplek schoon blijft als je aan het zagen bent. Daarnaast zorgt een stofafzuiging ervoor dat de klusser beschermt wordt voor rondvliegend zaagsel/stof. Een stofafzuiging blaast door middel van een stofslang zaagsel en andere materialen naar een stofzak. In sommige gevallen is een handcirkelzaag al standaard uitgerust met een kleine opvangbak, welke eenvoudig is te legen in een prullenbak.