Ook een mantelzorgwoning kan iets voor u zijn

U kunt ons natuurlijk al van de bouw van woningen en onderhoud aan vastgoed. Voor veel van deze  bouwen die wij verrichten zijn bouwaanvragen nodig. Echter hoeft dit niet het geval te zijn als u een mantelzorgwoning in uw tuin wilt laten plaatsen. De mantelzorgwoning moet in de toekomst wel makkelijk af te breken (of te verplaatsen) zijn, dus er is speciale expertise vereist om dat op de juiste manier te doen.

Een mantelzorgwoning…

… is een woning die bedoeld is om het verzorgen van een ander persoon te vergemakkelijken. Dit kan bijvoorbeeld uw vader, moeder, opa zijn. Maar het kan ook zijn dat een gehandicapt persoon hulp nodig heeft bij de dagelijkse dingen in het leven. De regels om een zorgwoning te plaatsen zijn een stuk soepeler, dan bij gewone woningen. Dit is uiteraard gedaan door de instanties, omdat deze oplossingen het land natuurlijk vel geld bespaart. Er zijn geen aparte zorgwoningen met zorgend personeel nodig voor deze mensen: het gebeurt door liefhebbende familieleden. Zo helpen we elkaar allemaal een beetje. Zorgwoningen zijn ook vaak uitgerust met medische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een traplift en steunbeugels in de badkamer. Dit zorgt er voor dat je dit zelf niet hoeft te regelen en zodat je zelf geen geld hoeft uit te geven aan het kopen van een traplift.

Wat er allemaal mogelijks is

Er is van alles mogelijk! Echter is het misschien beter om even te kijken wat er allemaal in moet! Want het moet een losstaande woning worden die is voorzien van badkamer, keuken, toilet en CV. Daarbij is het van belang dat de woning voldoet aan het bouwbesluit. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er een nep-gebouw komt te staan die eigenlijk voor andere doeleinden wordt gebruikt! De mogelijkheden bij mantelzorgwoningen lopen uiteen. Er zijn speciale woonunits die in een tuin kunnen worden getakeld, maar deze missen vaak wat sfeer en hierbij heeft u niet veel ruimte om de woning naar eigen zinnen in te richten of aan te kleden. Zeker niet aan de buitenkant. Wat ook mogelijk is zijn mantelzorgwoningen van hout. Deze kunnen namelijk als de zorg niet meer nodig is ook makkelijk worden afgebroken. Veelal kunnen deze huizen balk voor balk worden afgebroken en worden verplaatst. Het is aan u wat uw interesse meer wekt, dat kunnen wij niet voor u bepalen, maar kijk anders eens op Mantelzorgwereld.nl, daar staan enkele modellen van hout op.

De regels

Er zijn speciale regels voor de bouw van een woning als hierboven beschreven. Het is teveel om nu even op te noemen, maar de regels zijn een stuk soepeler dan bij aanbouwen of losse andere gebouwen. Informeer u hierover bij de specialist!