Handige tips om niet zoveel voor uw energierekening te hoeven betalen

Voor veel mensen is het een behoorlijke schok als de jaarlijkse energierekening weer op de deurmat valt. Vaak blijkt de energierekening veel hoger te zijn dan mensen op voorhand verwachten. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de energiekosten terug te dringen in het nieuwe jaar! Waar de meest voordehand liggende oplossing het dragen van een warme trui is, zijn er ook structurele oplossingen die een hoger rendement opleveren. Wanneer heeft u bijvoorbeeld voor het laatst bekeken of u nog bij de goedkoopste energieleverancier zit?

Tip 1: vergelijking verschillende energieleveranciers met elkaar

Via deze website is het mogelijk om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Vaak blijkt dat mensen al jaren niet gekeken hebben of er een goedkoper alternatief is voor hun huidige energieleverancier, waardoor zij al snel enkele tientallen euro’s op jaarbasis kunnen besparen door over te stappen. Overstappen is heel eenvoudig en kan direct via de vergelijkingswebsite.

Tip 2: maak gebruik van dubbelglas in plaats van enkelglas

Ook maken veel mensen momenteel nog gebruik van enkelglas, terwijl dubbelglas veel beter is. Met dubbelglas houdt u meer warmte binnen uw woning, waardoor het energieverbruik zal worden teruggedrongen. Voor sommige mensen lijkt de investering in dubbelglas op voorhand dermate groot, dat zij afhaken. Dit is niet terecht, want met de investering in dubbelglas zal de waarde van uw woning toenemen. Zo kunt u uw woning op een later moment voor meer verkopen.

Tip 3: energiebesparende verbouwingen

Tot slot zou u naar mogelijkheden kunnen kijken om energiebesparende verbouwingen in uw woning uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van extra isolatiemateriaal onder uw dakbedekking of tussen muren, het installeren van een zonneboiler en zonnepanelen in/op uw woning, enzovoorts. Hoewel dergelijke verbouwingen een flinke investering met zich meebrengen, zult u hier op termijn van profiteren.