Hoe lang gaat een gietvloer mee?

De gietvloer wordt steeds populairder, zowel als vloer voor bedrijven als in reguliere woningen. Hier is een duidelijke reden voor, namelijk de levensduur van een gietvloer. Zeker in woonhuizen is de gietvloer en de vloercoating in opkomst. Uiteindelijk werken we allemaal toe naar een woning waar we oud willen worden. De ene persoon verhuist hiervoor wat vaker dan de andere, maar uiteindelijk komen we allemaal in een woning terecht waar we willen blijven. Als u deze woning gevonden heeft, dan zou de gietvloer zomaar eens de vloer voor de rest van uw leven kunnen zijn.

De levensduur van de gietvloer is vrijwel levenslang

In Nederland loopt een levenslange gevangenisstraf gemiddeld iets meer dan 23 jaar. Wanneer we dit aanhouden als standaard voor levenslang, dan kunnen we zeggen dat een gietvloer langer dan levenslang meegaat. De levensduur van een gietvloer en een epxyvloer ligt erg hoog, namelijk gemiddeld rond de dertig jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van enkele factoren, zoals de soort gietvloer, het soort gebruik en eventuele calamiteiten die voorkomen met betrekking tot de gietvloer.

Geniet van een lange levensduur van de gietvloer

De lange levensduur van de gietvloer wordt vooral gerealiseerd door het feit dat de vloer tot op zekere hoogte meebeweegt. De gietvloer kent een lichte mate van elasticiteit, waardoor het niet snel beschadigt wanneer er iets op valt of langs krast. Dit betekent dat er aanzienlijk minder snel krassen en andere beschadigingen aan de vloer ontstaan. De lange levensduur van de gietvloer is de belangrijkste reden dat steeds meer mensen voor een gietvloer kiezen.