Huis (ver)bouwen voor een mindervalide. Let hier op!

Het is voor iedereen een uitdaging om een huis te kopen. Wanneer iemand een lichamelijke beperking heeft wordt het vaak nog moeilijker. Helemaal om een woning te vinden in de eigen prijsklasse. Het bouwen van een huis is een optie. Het duurt natuurlijk wel even om de woning te bouwen. Er moeten bouwtekeningen gemaakt worden en een vergunning aangevraagd worden. Een optie is om in plaats van te gaan bouwen een huis te verbouwen. Het is dan mogelijk om het huis aan te passen naar de wensen van de minder valide persoon. 

Waarop moet men letten? 

Het is belangrijk om een tuin op het zuiden te kopen. Kies voor een huis in een levendige buurt met voldoende vierkante meters. Het is ook goed om een huis te kopen wat mogelijk al is aangepast voor een mindervalide persoon. Alle drempels zijn dan al weg en mogelijk is er zelfs al een traplift. Het is ook mogelijk om de traplift in te bouwen. Deze website toont de prijzen van een traplift. Een traplift is snel in te bouwen. Let er ook op dat de deuren breed genoeg zijn voor een rollator of een rolstoel. In de douche of badkamer moet dit ook het geval zijn. Kijk of er beugels zijn om te gebruiken. Een inloopdouche met zitje is ook prettig. Daarnaast is een verlaagd toilet ook prettig en fijn. 

De juiste aanpassingen

We hebben al een aantal punten opgesomd waar men op moet letten bij het kopen van een verbouwde woning voor mindervaliden. Wanneer je zelf gaat verbouwen is het belangrijk om vooraf duidelijkheid te hebben over de totale prijs. KIes een betrouwbare aannemer welke bekend is met het aanpassen van woningen voor mindervaliden. Alleen dan kan de verbouwing een succes worden. Een woning waar lang in geleefd kan worden.