Gezinsuitbreiding? Let hierop bij het verbouwen van je huis

Ben je van plan om je huis te gaan verbouwen in verband met gezinsuitbreiding? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Helemaal wanneer je de verbouwing binnen budget wilt doen. Het is vaak moeilijk om binnen budget de woning te verbouwen. Er zijn veel keuzes om te maken en overal kan er vertraging ontstaan. Het is natuurlijk goed om niet meer geld uit te geven dan je hebt of hebt geleend. Daarnaast wil je natuurlijk niet te lang in een rommeltje zitten door de verbouwing. 

Wat zijn de kosten? 

Er zijn verschillende soorten verbouwingen die je kunt doen in een huis. Bij gezinsuitbreiding gaat het vaak om een extra kamer of het veranderen naar een kinderkamer. Het budget is vaak bepalend hoe uitvoerig alles gedaan wordt. Naast de kosten van de verbouwing zelf moet men ook denken aan het babybed, de commode en ook de Salta trampoline als er voldoende ruimte is. Het is goed om dit niet te vergeten. Een dakkapel voor meer ruimte is natuurlijk ook een slimme set of een uitbouw van de woning. 

Geld lenen van de bank

Als er geld geleend wordt van de bank is het goed om te kijken of een hypotheek een slimme set is. Daarnaast is het prettig om te weten wat de kosten zijn van het hypotheekadvies en de rente die betaald moet worden. Eigenlijk gaat het om de netto maandlasten van de verhoging van de hypotheek. De hypotheekrente is immers fiscaal aftrekbaar als het gaat om de eigen woning. Soms is het trouwens beter om een lening te nemen. Bij een persoonlijke lening is de rente fiscaal aftrekbaar (bij een doorlopend krediet niet). Het voorkomt de kosten van de hypotheekadviseur, de notaris en ook van een taxatie. Wanneer er voldoende spaargeld is, is dit natuurlijk niet nodig.