Zo personaliseer je de meubelstickers

Personalisatie meubelstickers

Altijd al de woning willen personaliseren? Je kan er voor kiezen om te verven, maar dit is behoorlijk tijdrovend. Een goedkope en snelle optie om je kamer op te knappen is om je interieur te beplakken met meubelstickers. In dit artikel lees je hoe je meubelstickers personaliseert, welke materialen goed zijn en hoe je een goede meubelsticker uitkiest.

Een op maat gemaakte meubelstickers

Hoe creëer je eigenlijk een op maat gemaakte meubelsticker? Op verschillende websites die muurstickers aanbieden heb je de mogelijkheid om zelf je meubelstickers te ontwerpen. Zo bepaal jij de kleur, de maat en op welke meubel de sticker moet komen. Veel websites hanteren een ‘niet goed = geld terug’-principe. Wanneer je dus uiteindelijk toch niet tevreden bent met je meubelsticker krijg je je geld terug.

Van welk materiaal moet een meubelsticker zijn?

Voor meubelstickers heb je zowel vinyl als textiel meubelstickers. Vinyl is laag in prijs. Verder is vinyl een materiaal waarbij op maat gemaakte ontwerpen mogelijk zijn. Zo bepaal je ook de kijkrichting van de stickers en het pallet aan kleuren.

Textiel is een flexibel materiaal. Mocht de meubelsticker na een keer plakken niet helemaal lekker zitten kan je het met dit materiaal gemakkelijk herpositioneren. Zo is de kans op scheuren behoorlijk klein!

Hoe kies je de geschikte meubelsticker?

Allereerst is het slim om de ondergrond vooraf vrij te maken van vuil en oneffenheden. Maak de ondergrond dus goed schoon. Schuur de ondergrond desnoods.

Vervolgens is het slim om de maten van je meubel vooraf op te meten. Kijk daarom goed op internet of de afmetingen goed kloppen. Mocht je per se een bepaalde meubelsticker willen, dan is het raadzaam om contact op te nemen.

Mocht je tot slot niet weten of je meubel wel geschikt is voor de stickers is het verstandig om contact op te nemen en een proefstukje op te laten sturen. Zo komt het vast en zeker goed!