Let goed op tijdens een bezichtiging

In tijden van corona is het verstandig om goed op te letten tijdens bezichtigingen. Waar de bezichtigingen vroeger fysiek plaatsvonden, en de makelaar je letterlijk door het huis nam, is dat tegenwoordig anders. Heden ten dag worden bezichtigingen digitaal ingepland. Het is daarom moeilijker om de staat van het huis te bepalen. In deze blog lees je een aantal dingen waar je op kan letten om te voorkomen dat je dadelijk extra verbouwingen moet uitvoeren.

Lees je goed in

Vraag van tevoren documenten op bij de makelaar. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoudsrapport van de woning. In het onderhoudsrapport geeft inzicht over de bouwkundige en financiƫle staat van het huis. Het rapport is opgesteld door een deskundige en geeft aan welke onderdelen van het huis aandacht nodig hebben. Tevens wordt het financiƫle plaatje meegenomen. Het rapport voor de bezichtiging doornemen zorgt ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. In dit rapport staat ook informatie of (en wat voor) verbouwingen nodig zijn. Tijdens een bezichtiging kan je altijd vragen stellen aan de makelaar, mocht je vragen over het rapport hebben.

Ga alvast op onderzoek uit

Voordat je een bezichtiging hebt kan je alvast het huis opzoeken en kijken hoe het huis erbij staat. Mogelijke beschadigingen en gebreken zullen van de buitenkant snel opvallen. Dit is goed om alvast rekening mee te houden. Niet alles zal zichtbaar zijn, daarom is het handig om tijdens de digitale bezichtiging alsnog goed op te letten. Daarom het volgende punt:

Zorg dat je goed voorbereid bent

Niets is vervelender dan een haperende internet verbinding of veel omgevingsgeluid waardoor je delen van de bezichtiging mist. Zorg dat je in een rustige ruimte zit zodat je alles goed kan horen wat de makelaar te vertellen heeft. Controleer van tevoren je internet verbinding zodat je zeker weet dat het werkt. Natuurlijk kan je nooit uitsluiten dat er internetproblemen optreden, maar een goede voorbereiding scheelt de helft. Mocht je toch delen gemist hebben, kan je altijd terecht bij de aankoopmakelaar, om mogelijke vragen te beantwoorden. Als je aan deze tips denkt, heb je gegarandeerd een goede bezichtiging, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan!