Schadeloze verhuizing

We slopen tegenwoordig steeds meer gebouwen, oude scholen of afgelegen locaties. Hier kunnen we natuurlijk als huiszoekende veel waarde aan hechten.

Als je van plan bent om te gaan verhuizen zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om je spullen zorgvuldig en georganiseerd in te pakken en ook voorzichtig te zijn tijdens het verplaatsen van de spullen. Bij het verplaatsen van de dozen en spullen kan namelijk niet alleen de inhoud maar kan ook de rest van het interieur beschadigd raken. Denk hierbij aan meubels, muren of zelf vloeren.

Het verhuizen zelf kan al een hoop stress opleveren. We willen natuurlijk niet nog meer geld uitgeven aan mogelijke schade. Om dit een beetje te voorkomen kun je via onderstaande tip tijdens je verhuizing al een heel eind komen.

Meubels

Om schade aan meubels te voorkomen, kun je de meubels in je huis het beste beschermen of afschermen. Zo ontstaat er geen schade als je de meubels per ongeluk met een verhuisdoos raakt of als je er spullen op plaatst. De beste materialen om je meubels mee te beschermen zijn verhuisdekens of met meubelhoezen.

Haal de kussensloop ’s er af en plaats deze in een aparte bak. We willen natuurlijk niet dat deze scheuren of verkleuren.

Muren

Ook de muren kunnen weleens beschadigd raken tijdens een verhuizingen. Vooral bij lichtkleurige muren is het gevaar dat de schade snel opvalt. Vlekken of krassen op de muur zijn moeilijk weg te werken en soms moet de muur daardoor zelfs opnieuw geverfd worden. Het is dan ook belangrijk dat je dit probeert te voorkomen. Door spullen in te pakken met noppenfolie kunnen de muren niet beschadigd raken als je er per ongeluk te dicht langs loopt. Daarnaast zorgt de noppenfolie er ook voor dat de binnenkant beschermd is.

Daarnaast is het niet verstandig om alleen te tillen. Zeker niet als het gaat om grote artikelen. Doordat je bijvoorbeeld alleen een schilderij op tilt heb je zelf niet door waar de scherpe hoeken precies staan.

Natuurlijk kan niet alles voorkomen worden en wanneer de muren schade hebben opgelopen zal een offerte moeten worden opgevraagd voor binnenschilderwerk, zodat je weet dat er niet teveel wordt betaald.

Vloeren

Door meubels te verplaatsen en de hele tijd met schoenen in en uit het huis te lopen kunnen er ook krasjes op de vloer ontstaan. Met een multi cover of een vloer cover kun je je vloer afdekken en schade aan je vloer voorkomen.

Natuurlijk hebben meubelen een tijdelijk plekje nodig. Deze kun je niet zomaar op de gang plaatsen. Door gebruik te maken van een verhuislift belast je niet alleen minder je lichaam maar voorkom je voornamelijk een hoop schade. Je vloer raakt hier namelijk vaak de dupe van of dit nou gaat om je nieuwe of oude woning.

Probeer altijd te verhuizen naar een nieuw huis met personenlift. Mocht dit namelijk een hoog gebouw zijn dan zou het je veel werk schelen