Wat zijn Systeemwanden nou precies?

Systeemwanden zijn een van de meest efficiënte manieren om producten op te slaan of tentoon te stellen door middel van een systeemwand. Word ook wel wandsysteem genoemd. Met een wandsysteem kan verschillende producten aan de hand van een stelling die je simpelweg aan de muur bevestigt. De wandsystemen zijn vaak demontabel en daarom ook onderling uit te breiden en aan te passen, natuurlijk op een snelle manier.  Wand systemen komen voor in grote en kleine kantoren, maar zijn ook natuurlijk handig in scholen en verschillende bedrijfsruimtes.

 

Systeemplafonds

Er zijn verschillende keuzes voor een systeemplafond met diverse factoren. Natuurlijk gaat het hierbij om de prijs en de kwaliteit. Maar wat zijn de eisen nou precies? Natuurlijk op het gebied van milieu en daaronder valt leefomgeving, geluiddempend, isolerend, functionaliteit, flexibiliteit, duurzaamheid of de brandwerendheid. En dan hebben we nog niet eens alles gehad zoals de visuele aspecten oftewel de vorm en de kleur. Er zijn verschillende soorten types zoals bandrasterplafonds, inlegplafonds, doorzakplafonds met 24 millimeter profiel en doorzakplafonds met 15 millimeter profiel. Natuurlijk zijn de eigenschappen ook erg belangrijk, bij de nieuwe systeemplafonds zijn er eigenschappen zoals verbeterde akoestische waarde in ruimte, ruimte geboden aan de infrastructuur of de optisch verlagen van zeer hoge ruimten.

 

Plafondplaten

Plafondplaten zijn producten die gebruikt worden in systeemplafonds. Door het toepassen van plafondtegels kan men de eigenschappen van het plafond verbeteren. Op de Nederlandse markt zijn twee verschillende maten verkrijgbaar namelijk 60 * 120 cm en 60 * 60 cm er zijn natuurlijk wel andere maten verkrijgbaar maar deze komen zeer zeldzaam voor.  Er bestaan twee typen randafwerkingen, inlegplaten hierbij ligt de plaat gelijk met het plafondprofiel of iets hoger en doorzakplaten en hierbij ligt de plafondplaat een paar millimeter lager dan het plafondprofiel.

 

Wat voor materiaal gebruik heb je nodig?

Materialen die gebruikt worden voor plafondtegels zijn hardmineraal en zacht mineraal. Hardmineraal wordt bij grondstoffen papier en perliet gebruikt, en zacht mineraal bij grondstof zoals gemalen steen om basisplaten te maken. Platen zijn door hun open basisstructuur in staat om de geluidsenergie in een ruimte op te nemen. Deze platen worden daarom veel toegepast in kantoren.

Bron: Obimex.nl