Een mooie laminaatvloer kleed je woning aan

Laminaat wordt gebruikt als vloerbedekking. Vroeger gebruikten de meeste mensen parket maar tegenwoordig wordt er steeds meer voor laminaat gekozen.

Wat is laminaat?

Laminaat van Lundia.nl is opgebouwd uit enkele lagen die op elkaar geperst worden om zo een sterke plank te vormen. De toplaag bestaat uit enkele lagen melamine die tegen elkaar gedrukt worden. Deze laag beschermt de vloer tegen onder andere krassen en vlekken.

 

De tweede laag geeft je vloer de typische kleur. Deze laag bestaat uit… een foto! Een foto met goede kwaliteit van hout of tegels wordt afgeprint en zo lijkt het alsof de vloer uit echt hout of echte tegels gemaakt is.

Onder deze laag bevindt zich een laag van HDF, wat staat voor High Density Fibreboard. Deze laag wordt opgebouwd uit een mengeling van houtvezels.

 

Tot slot bestaat de vierde laag meestal ook uit melamine en deze laag verhindert dat de laminaat makkelijk krom trekt.

Waarom laminaat leggen?

De meeste mensen twijfelen tussen laminaat of parket. Parket is over het algemeen veel duurder en moet geregeld behandeld worden, bijvoorbeeld door te boenen. Aan laminaat is geen onderhoud verbonden. Ook bestaat laminaat in ontzettend veel kleuren, is er een groot kwaliteitsverschil tussen verschillende soorten en dus varieert de prijs sterk.

 

Laminaat kan gemakkelijk schoongemaakt worden met de stofzuiger maar je moet opletten met water. Ondanks de waterafstotende laag trekt laminaat gemakkelijk krom wanneer er langdurig water op komt. Schoonmaken doe je best met een vochtige doek maar niet met overvloedig water. De sfeer van hout wordt perfect overgedragen met laminaat tegen een lagere prijs dan echt hout.

 

Laminaat is geschikt om uit te breken en opnieuw te plaatsen bij een verhuis en kan ook gemakkelijk zelf geplaatst worden zonder hulp van een expert. Dit maakt van laminaat een goedkopere oplossing dan parket.

Een nadeel van laminaat is dat het niet goed tegen krassen kan. Voorzichtigheid is dus aangeraden.