Opleversoftware wordt snel geïmplementeerd bij aannemers

De digitalisering bij bouw gerelateerde bedrijven gaat snel. Aannemers zien de voordelen en willen de concurrent voor zijn. Nu meer bouwbedrijven gaan werken met slimme software moet de rest ook mee. Al met al is het ook een logische stap, alle sectoren gaan tenslotte digitaliseren en zien de voordelen.

 

Kosten besparende aspecten

Digitalisering heeft grofweg twee voordelen.

  • Kostenbesparingen
  • Inzicht in processen

Door de toenemende concurrentie moet je als aannemer kunnen concurreren met je prijzen. Als je lager gaat zitten met je prijs, moet je ook kosten besparen. Dit kan door efficiënt te werken, zo bespaar je overbodig materiaal en werkuren van de werknemers. Inzicht in processen is ook belangrijk om een beeld te krijgen in de verschillende stappen van processen die verbeterd kunnen worden. Het inzicht dat vergaard wordt moet wel juist toegepast worden.

 

Opleveringsproces

Bij het bouwen van een huis of kantoren zijn er verschillende partijen betrokken. Een aannemer heeft meerdere disciplines in huis, maar vaak niet alles. Zo kan er bijvoorbeeld een loodgieter bij een proces betrokken worden. De communicatie hiermee kan allemaal digitaal met de juiste opleversoftware. Het opleverproces behoord tot de afrondingsfase van de bouw, de laatste details worden nagekeken en onderhanden genomen. Hierbij moeten veel verschillende partijen inspanningen leveren. De communicatie gaat digitaal met bijvoorbeeld software voor het opleveringsproces. Hierdoor ontstaat er minder miscommunicatie en is alles digitaal terug te vinden.

 

Calculatieproces

Het calculeren van uren en materialen gaat ook al een aantal jaren digitaal. Door menselijke fouten zijn de faalkosten te hoog om door te rekenen aan klanten bij grote projecten. Door het gebruik van slimme software kan een bouwcalculator berekeningen maken die juist zijn. Als aannemer komen er dan anno 2017 ook veel innovatieve aspecten bij. Niet alleen rekening houden met de juiste materialen, maar ook op de softwaremarkt bezig zijn en kostenbesparend denken in van belang. Over het algemeen merk je dat zowel de aannemer, klant en werknemers positief op vooruit gaan bij het gebruik van de juiste middelen.